Eladó lakás Budapest 6. ker., Belső VI.

company_logo

310 000 000

Ft

3 369 565 Ft/m²

Kategória:

Eladó; Ingatlan; Lakás 

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Szobák száma:
3 szoba

Méret:
92 m²

Állapot:
Felújítandó

Fűtés típusa:
kandalló-cserépkályha

Emelet:
1

Lift:
Van

Ingatlan típusa:
tégla

Kilátás:
utcai

Erkély, terasz:
Van

Bútorozott-e:
nem

Parkolás:
Utcán

Belmagasság:
3 m fölött

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Leírás

Léteznek olyan tárgyak, melyeknek nincs vagy nehezen meghatározható az értékük. Egyszerűen azért, mert ritkaság számba mennek, kivételesek, egyediek, nem lehet őket újra létrehozni. Kevesek kiváltsága ilyen tárgyakat birtokolni. Az Andrássy úton, patinás házban, erkélyes, eredeti gipsz stukkókkal díszített ingatlant vásárolni ez a kategória. Kevés van belőlük, ritkán adják el őket, vagy ha mégis, akkor a legtöbbször nem kerülnek a piacra. Most lehetősége nyílt egy ilyen lakásra szert tenni. Ne maradjon le róla! Hívjon!

RÖVID ÖSSZEFOGLALÓ
VI. kerület, Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út és az Oktogon között, neo-reneszánsz jegyeket viselő, liftes, nem akadálymentes, kívül-belül jó állapotú műemlék palotában 1. emeleti, felújítandó, azonnal birtokba vehető lakás eladó. D-i tájolású, világos, erkélyes, utcára néző, 92 m + erkélyes, 3 különnyíló szobás, nagy belmagasságú, eredeti, díszes gipsz stukkókkal, 3 nagyméretű, fa berakásos, utcára néző ablakokkal rendelkezik.

AZ ÉPÜLET
Gomperz Zsigmond, egy gazdag kereskedő és bankár megbízta Freund Vilmos építészt, hogy tervezze meg családjának a neo-renessance jegyeket viselő budapesti palotáját. Az építőmester szlovák származású mester, Bobula János volt, aki az Andrássyn épült paloták jelentős részében közreműködött. A munkálatok 1881-ben fejeződtek be, egy évvel a Magyar Állami Opera átadása után a Sugár úton (mai Andrássy út). Az épület ma már állami és történelmi emlékmű.

Freud Vilmos korának egyik legismertebb és legmegbecsültebb tervezője volt. Alkotásaira a historizáló neoreneszánsz és neobarokk stílus jellemző. Az 1880-as évek közepétől számos tervpályázaton indult és aratott sikert, köztük a Mazsihisz Szeretetkórház, a New York-palota, a kiállítási Műcsarnok, Lipótvárosi Kaszinó épülete és több Andrássy úton lévő palota.

Az épület főbb sajátosságai:
- impozáns bejárat
- meseszép mennyezet
- márvány oszlopok
- kovácsoltvas korlátok
- magával ragadó gang falak
- festett lépcsőházi falak

Igazi kuriózum. Kevés korhű, igényesen felújított palota található a belvárosban. Ez az egyik. Már csak azért is érdemes ide látogatni, hogy saját szemével is láthassa.

A LAKÁS
Egy bájos ingatlan, mely arra vár, hogy valaki beleszeressen és visszaállítsa régi fényét.

Olyan értékekkel rendelkezik, melyeket érdemes megőrizni:
- eredeti, díszes gipsz stukkók
- fa betétek
- különleges fa tolóajtó
- boltíves ajtók

Leválasztott lakás, a bejárat közvetlenül a lépcsőházból nyílik. Elképzelhető, hogy a mellette lévő kb. 30-35m2-es garzont is hozzá lehet vásárolni a jövőben, így egy még exkluzívabb ingatlan alakítható ki.

Az ingatlan legfőbb tulajdonságai:
- 3 db Andrássy útra néző ablak
- erkély
- 2 db tágas, utcára néző szoba
- napfényes - DK-i tájolás
- impozáns belmagasság (4m)
- 3 különnyíló szoba

Aki szereti a klasszikus nagypolgári lakásokat, szívesen magába szívná a tizenkilencedik század felső osztályának életérzését, annak nem szabad kihagynia ezt a lehetőséget!

A KÖRNYEZET
A múltat idéző, építészeti remekművek adta környezet a város lüktető szíve. Éttermek, kávézók, üzletek sokasága várja az itt élőket. Kultúra, történelem, kikapcsolódás, munka ugyanabban a környezetben. Kilép a kapun és máris az Operánál találja magát. Felül Európa első metrójára, elutazik a Hősök teréig, közben azon elmélkedik, milyen lehetett 100 évvel ezelőtt ugyanezt az utat megtenni.

Mivel nagy valószínűséggel jól ismeri a környéket, ezért nem kezdem el oldalakon keresztül méltatni, miért itt érdemes ingatlant vásárolnia. Ha mégsem járt még erre, akkor vétek lenne kihagyni

Referencia szám: H454929-JF

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 132349206

Kapcsolatfelvétel

Profilkép
Dévai Zsolt

BXI Ingatlanközvetítő Kft.

További hirdetései

Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn