Panorámás, falusi turizmus és önellátásra kiválóan alakmás 1.2682 ha!

company_logo

47 350 000

Ft

3 734 Ft/m²

Kategória:

Feladás dátuma:

tegnap, 11:55
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Méret:
12682 m²

Méret tipus:
m2

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Méret (ha):
1.2682

Méret (m2):
12682

Leírás

Panorámás, falusi turizmus és önellátásra kiválóan alakmás 1.2682 hektár terület, 3 db konténerházzal, Tilajújhegyen eladó.

A festői dombok között a vármegye északkeleti részén, a Zalai-dombság egyik vonulatán található. A falu a 76-os főút közelében helyezkedik el, bekötőúton érhető el.
Tilaj első említése 1276-ból való. Birtokosai az 1582-es kihalásukig a Csányi család volt. Mindvégig apró település volt egy, a 14. század során épült templommal, csekély mezőgazdasággal.A törökök 16. századi dúlásai hatására teljesen elnéptelenedett, nagyrészt erdő nőtte be a falut. Újratelepülésére a 18. században került sor, elsősorban Zalacsányból érkeztek katolikus telepesek.Az 1950-es években kiépült az alapvető infrastruktúra, illetve egy művelődési házzal gazdagodott Tilaj. Mindazonáltal az elvándorlás ettől az időszaktól folyamatosan jellemezte, és még most is jellemzi a falut.

Az eladásra kínált telek 1.2682 Ha nagyságú, panorámás és dombos, két útról is megközelíthető, telepített 3 db átalakított konténerházzal, melyek egyenként 36 m2 nagyságúak. A háromból kettő konténerház lakható állapotban van, berendezve, elosztása szerint: közös konyha+nappali, 2 hálószoba, fürdőszoba+wc, a harmadik konténerház jelenleg raktárként funkcionál. A konténerházak redőnnyel, 15 cm belső szigeteléssel, infrapanel fűtéssel és berendezéssel ellátottak.

Lf-1 besorolású, (beépítési módja: oldalhatáron álló, kialakítható legkisebb telek mérete: 900 m2, kialakítható legkisebb telek szélessége: 18 méter a telek homlokvonalán, megengedett legnagyobb beépítettség: 30%, de maximum 500 m2, megengedett legnagyobb építmény magassság: 4.5 méter, megengedett legkisebb zöldterület nagysága: 40 %)

Kivitelezettség: Víz, Villany, Internet (Optikai kábelen), Gáz (utcában), Bio emésztő

A telken idős gyümölcsfák találhatóak: alma, meggy,+ dió, tűlevelű fenyő erdőrészlettel.

A településen a falusi turizmus szálláshelyei mellett megtalálható egy biogazdaság is, mely hústermékeit külföldre exportálja, készül itt még fűszerpaprika, almalé, valamint a közelben vegyesbolt, buszmegálló is megtalálható. Zalacsány pár kilóméterre, Hévíz 15 km-re található, Balaton-Keszthely 25 km-re, Zalaegerszeg 20 km-re található.

A település jelenleg virágzik, fejlesztéseket hajtanak végre, pályáznak, pályázati forrásokat a településre fordítják. (Ha falusi Csok-ra vásárol akkor nem kell illetéket sem fizetnie!)

Ajánlom az ingatlant befektetésre, önellátásra, falusi turizmusra, gazdálkodásra, ökoturisztikai kemping létesítésére, jó infrastruktúrája, megközelíthetősége végett, vagy akár szépsége, szerethetősége miatt.

Megtekintésre és időpont egyeztetésre hívjanak, vagy írjanak!

Üdvözlettel,
Izer Péter
Ingatlanközvetítő
0036306413499

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 146217565

Kapcsolatfelvétel


Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn