Különleges hangulatú erdőszéli major

85

Ft
0

Kategória:

Feladás dátuma:

ápr 26., 11:44

Tulajdonságok

Méret:
15400 m²

Méret tipus:
m2

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Méret (ha):
1.54

Méret (m2):
15400

Leírás

Zalalövő külterületén, közvetlenül az Őrségi Nemzeti Park mellett, erdőszéli major eladó. Lovasoknak, falusi turizmusban gondolkodóknak, vidéken újrakezdőknek, tömegtől elvonulásra vágyóknak tökéletes hely, akár két családnak vagy több generációnak is. Két szomszédos ház, nagy udvarokkal (2017 m2 és 1264 m2), hozzá tartozó 4815 m2 gyümölcsös, 7347 m2 akácerdő (ehhez kifüggesztés szükséges), mind egy blokkot alkotva. Tehermentes ingatlan.

A 86-os főúttól 500 méterre, legközelebbi állandó lakó szomszéd 1,5 km, Zalalövő 5 km. Szlovénia, Ausztria 40 km, Horvátország, Balaton 70 km. A közbiztonság kitűnő.

A nagyobbik ház kb 150 m2. Hatalmas, 40 m2-es padlófűtéses nappali, plusz 3 hálószoba, egy félszoba és egy közlekedő, ami a tágas étkező- konyhával egybenyílik. 8 m2 telepolcozott, remek klímájú kamra, ugyanekkora fürdőszoba (hatalmas káddal és zuhanyzóval), külön WC, plusz még a nappaliból nyílik egy befejezetlen második fürdőszoba. A kazánház is a nappaliból közelíthető meg, onnan a másik udvarba át lehet menni. Az eredeti házból gyakorlatilag a falak maradtak, minden egyebet sorban lecseréltünk, átalakítottunk (födémek, nyílászárók, padlók, víz-, villanyvezetékek, kp-i fűtés). A két, egymással szomszédos hálószobában egy közös tégla/cserépkályha, illetve a nappaliban és a közlekedőben is van kémény, hordozható kályhával lehet rásegíteni a fűtésre, vagy csak hangulat miatt begyújtani, de a konyha/közlekedő elég tágas akár egy épített tűzhelynek, búbos kemencének is. A födémek az előszoba és a fürdő kivételével látszó gerendásak, egyedi jelleget adva a tereknek, a padló döntően téglaburkolatot kapott, ezáltal egységes és otthonos a stílus.
2023 decemberében készült el az új tető, a kazánt 2023 májusában cseréltük (vegyes tüzelésű Totya).

A kisebbik házban egy kb 15 m2-es vendégszoba, és egy szintén tágas, 40 m2-es partiszoba van, hordozható kályhával fűtjük ezeket is, mellette műhely és istálló. Egyedi, vagány vendégházzá alakítható. Udvarán nagy füstölő, tyúkól, lókikötő, tűzrakó, fagymentes kerti csap.

Csatorna, gáz, kábel tv nincs a tanyán.

Az elmúlt 17 évben tudatosan pótoltuk, telepítettük a növényeket, gyümölcs- és díszfákat, a régi szőlő új lugast kapott, bogyós bokrokat ültettünk, magaságyásokat építettünk, a hátsó udvarban trágyázott mélymulcsos veteményes van, a régi kerítés helyén körben végig bőven termő mogyorósövény. Szépen beállt már a kert.

A lakóház kertjében szabványos méretű tengópálya, homokozó, játszótér, 40 m2-es fedett beálló, 24 méter mély tiszta vizű kút, fagymentes kerti csap, elektromos kapu és egy bővítés betonalapja építési engedéllyel. A gyümölcsös sarkában egy 18 méteres körkarám (pályavilágítással), a lakóház végében pedig 2-3 lónak alkalmas beálló. Az erdő egy része vadhálóval, a többi villanypásztorral körbekerítve, jelenleg a kecskéink legelnek ott.
Az éjszakai égbolt csupa csillag, itt nincs fényszennyezés, reggel végigsüt a házon a felkelő nap, este ugyanígy a lemenő, csoda fényekbe borítva mindent. Tavasztól madárzsivaj, békazene, ősszel szarvasbőgés testközelből.

Irányár 85 millió Ft, legszívesebben cserélnék kisebb értékű és méretű Győr környéki ingatlanra.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147359511

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn