Zöldségtermelők, gyökeresek, fokhagymások! Makón telep + 12 ha föld!

company_logo

150 000 000

Ft

12 500 000 Ft/m²

Feladás dátuma:

ápr 17., 11:35
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Méret:
12 m²

Méret tipus:
ha

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Méret (ha):
12

Méret (m2):
120000

Leírás

Zöldségtermelők, gyökeresek, fokhagymások figyelem! Nagy lehetőség! Makó külterületén, a térségre jellemző, jövedelmező és jól működő mezőgazdasági tevékenységre (zöldségtermesztés) kiválóan alkalmas, remek adottságokkal rendelkező, nagyon jó helyen, műút mellett fekvő (M43-as autópályától 5 km-re, Makótól 2,5 km-re), mezőgazdasági telephely, tanya, + igény esetén kb. 12 ha szántóval, teljes technológiával, gépsorral, értékesítési lehetőséggel, piaccal eladó.
Többen, összefogva is megvehetik, használhatják!
A tulajdonos, már évtizedek óta, a városra jellemző zöldségnövények, azaz a fokhagyma és a petrezselyem gyökér nagyüzemi, termelésével, feldolgozásával és értékesítéssel foglalkozik, ennek megfelelően mind a tárolás, szárítás, mosás, tisztítás, feldolgozás, hűtvetárolás teljesen megoldott, az ehhez tevékenységhez szükséges teljes technológiai gépsor is eladó. A teljesen bekerített telep jelentős része, térbetonos és kavicsos, az épületek targoncázhatóak, így kamionnal is megközelíthetőek.
Az ingatlan területe 10.000 m2, azaz 1 ha., melyen nemrég kb. 200 db sárgabarack fát is elültettek.

Épületek:
- Főépület, melynek részei:
fedett, nyitott előtér 196 m2
gyökérmosó 154 m2,
raktár, hűtőkamrával 198 m2
iroda 13 m2
kazánház 32 m2.
A főépület padlása járható, a tető hőszigetelt, szárító ventilátorokkal ellátott, ez jelenleg fokhagyma szárításra, tárolásra használható.
- Lakóépület: 2016-ban épült, mely a főépülettel egybe van építve.
- Hűtőház és fedett csarnok: 204 m2-es hűtőház, melynek egyik fele normál hűtő, a másik fele minuszos (2 x 15cm hőszigetelt panel, közte 25 cm légréssel), + 234 m2-es fedett, nyitott csarnok.
- Hűtőház + fedett előtér: 280 m2
- Fóliaház, fokhagymaszárító, 136 m2
Egyéb:
- Térbeton: 889 m2
- Kavicsos terület: 2905 m2

Egyéb jellemzők:
- A telepre történő behajtás elektromos kapun keresztül történik.
- A főépület fűthető, vegyes tüzelésű kazánról.
- Vízellátás van.
- Áramhálózat 3 x 62 Amper, cosinus fi javítással.
- Gázvezeték a telken belül.
- Napelemek az áramhálózatba könnyen beköthetők, mivel a telepen magasfeszültségű villanypózna is van.
- Igény esetén a telep körül kb. 12 ha szántó is megvásárolható hozzá, ami közvetlenül az eladó ingatlan körül van, melyen a zöldségtermelés lehetősége biztosított. Aszántó önállóan nem eladó, csak a teleppel együtt, mely külön alku tárgyát képezi.
- A tulajdonos a pesti nagybani piacon folyamatosan árul, ha a vevő a jelenlegi tevékenységet szeretné továbbvinni, azon kívül, hogy minden adott hozzá, a tulajdonos, a kapcsolati tőkét és a piacon a helyet is továbbadja.

Amennyiben a vevő igényli, a tulajdonos, az ingóságokat is eladja, az összes ingóságra 20 milllió Ft.-os árat állapított meg, mely az alábbiakat tartalmazza (a teljesség igénye nélkül):
- fokhagymavetéshez, szedéshez, tároláshoz, hűtéshez, minden gép: vetőgép, fosztógép, kultivátor, fokhagyma kihúzó, műtrágyaszóró (többféle)
- petrezselyem gyökér termesztéséhez szedéséhez, tárolásához minden gép: bakhátaló, vetőgép, kultivátorok, gyökérhúzó, gyökérmosáshoz gépek
- 2 MTZ traktor, forgóvillás targonca, teherautók, konténerek, ládák, rekeszek
- öntözéshez, csövek, locsolórendszerek, dobok, minden ami ehhez kell

A telep elsősorban eladó, de részben (pl. hűtők), vagy egészben, hosszabb távra (min. 5 év) kiadó is lehet.

Irányár: 400.000 Euró (Ft.-ban a mindenkori aktuális árfolyam szerint) + igény esetén, az összes ingóság 20 millió Ft. + kb. 12 ha szántó az ingatlan körül (ennek ára: megegyezés szerint, de a föld csak a teleppel együtt eladó!)

Amennyiben kérdése van, vagy szeretné megtekintené, kérem keressen.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 125689582

Kapcsolatfelvétel


Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás