Mecsek kedvelt, természetvédelmi területen fekvő üdülőfalujában a Zeng

company_logo

9 999 999

Ft

2 548 Ft/m²

Kategória:

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Méret:
3924 m²

Hány százalékban beépíthető?:
15  %

Villany:
nincs

Víz:
nincs

Gáz:
nincs

Leírás

Püspökszentlászló a Kelet-Mecsekben, a Zengő hegy északi oldalának völgyecskéjében található. Szépen felújított hagyományos házait többnyire hétvégi háznak, vagy a falusi turizmus céljaira használják.
Gyönyörű természeti környezete és történelmi hangulata népszerű kirándulóhellyé teszi a települést. Püspökszentlászló nevezetessége a Püspöki kastély és templom. A nyári kastélyt 1797-ben Esterházy László Pál pécsi püspök építtette a falucska végén. Az egyházi tulajdonban lévő kiemelkedő műemléki épületegyüttes 2015-ben visszanyerte eredeti formáját. A felújítás eredményeképpen látogatóközpont és zarándokszállás épült. Megújult a kápolna, és a kastély turisták számára is látogatható. A falucskában 32 telek van, jórészt eredeti állapotban megőrzött parasztházakkal és rendezett udvarokkal.
Ez a telek Püspökszentlászlón az utolsó beépíthető belterületi ingatlan.
A telek falusias lakóövezetbe került besorolásra. Az építési övezetben a kialakult egységes karakter megőrzése érdekében csak olyan építmények építhetők, amelyek illeszkednek a terület történeti hagyományaihoz, a beépítések karakteréhez, a telek adottságaihoz, valamint a rendeltetésük követelményeihez. A telek első 80 métere építhető be, az épületet az utcafronton kell elhelyezni. A telken elektromos mérőszekrény kiépítésre került. A víz ellátás egyedi fúrt kútból, vagy egyedi esővízgyűjtő rendszerrel lehetséges. Szennyvíz csatorna nincs a faluban, így ez is egyedi zárt tárolóval oldható meg. A telek déli tájolású, a domboldalra felfutóan egészen az elektromos távvezeték vonaláig terül el. Hagyományosan gyümölcsös, szőlő telepítésére alkalmas terület.
További információkért hívjon bizalommal!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 138019426

Kapcsolatfelvétel


Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn