Eladó Telek, Hosszúhetény

company_logo

12 500 000

Ft

3 186 Ft/m²

Kategória:

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Méret:
3924 m²

Villany:
telken belül

Víz:
nincs

Gáz:
nincs

Csatorna:
nincs

Leírás

Mecsek kedvelt, természetvédelmi területen fekvő üdülőfalujában a Zengőre néző panorámával építési telek eladó!
Püspökszentlászló a Kelet-Mecsekben, a Zengő hegy északi oldalának völgyecskéjében található.Szépen felújított hagyományos házait többnyire hétvégi háznak, vagy a falusi turizmus céljaira használják.
Gyönyörű természeti környezete és történelmi hangulata népszerű kirándulóhellyé teszi a települést.Püspökszentlászló nevezetessége . a Püspöki kastély és templom. A nyári kastélyt 1797-ben Esterházy László Pál pécsi püspök építtette a falucska végén.Az egyházi tulajdonban lévő kiemelkedő műemléki épületegyüttes 2015-ben visszanyerte eredeti formáját. A felújítás eredményeképpen látogatóközpont és zarándokszállás épült. Megújult a kápolna, és a kastély turisták számára is látogatható.A falucskában 32 telek van, jórészt eredeti állapotban megőrzött parasztházakkal és rendezett udvarokkal.
Ez a telek Püspökszentlászlón az utolsó beépíthető belterületi ingatlan.
A telek falusias lakóövezetbe került besorolásra.Az építési övezetben a kialakult egységes karakter megőrzése érdekében csak olyan építmények építhetők, amelyek illeszkednek a terület történeti hagyományaihoz, a beépítések karakteréhez, a telek adottságaihoz, valamint a rendeltetésük követelményeihez.A telek első 80 métere építhető be, az épületet az utcafronton kell elhelyezni,A telken elektromos mérőszekrény kiépítésre került.A víz ellátás egyedi fúrt kútból, vagy egyedi esővízgyűjtő rendszerrel lehetséges. Szennyvíz csatorna nincs a faluban, így ez is egyedi zárt tárolóval oldható meg. A telek déli tájolású, a domboldalra felfutóan egészen az elektromos távvezeték vonaláig terül el. Hagyományosan gyümölcsös, szőlő telepítésére alkalmas terület.
További információkért hívjon bizalommal!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 136705306

Kapcsolatfelvétel


Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn