Izgalmas telek a Káli-medencében a Kis-Hegyestűn

13 290 000

Ft

5 912 Ft/m²

Kategória:

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja

Tulajdonságok

Villany:
utcában

Víz:
utcában

Gáz:
nincs

Csatorna:
nincs

Méret:
2248 m²

Leírás

Többfunkciós telek eladó a mesés Káli-medence kellős közepén.
Váratlan családi okokból lemondani kényszerülünk egy álmunkról és méltó új tulajdonosát keressük ennek a csodálatos aurával bíró helyszínnek.

A Kőfeszt rendezvényről és a Kőhát természeti csodáról méltán híres Kővágóörshöz tartozó Kis-Hegyestű hegy lankás, délnyugati oldalán található ez az egyedi, 2248 m2-es, szőlő besorolású terület. A páratlan örök-panorámában a tekintet egyszerre siklik át a Balaton-felvidék tanúhegyein, a Káli-medencén és a Balaton víztükrén egészen Fonyódig. Az ingatlan gondozott, bio művelésű ültetvényektől, érintetlen erdőtől és egy pár csendes nyaralótól körülölelt helyen fekszik a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén.

Egy elszigetelt menedékhely, mégis megközelítése télen-nyáron járható műúton és földúton is lehetséges. Adottságai miatt off-the-grid projekt helyszíne is lehet, de víz és villany közművek a telek előtt elérhetőek.
Tökéletes választás elmélyült elvonuláshoz, családi vakációhoz, természetközeli feltöltődéshez, vegyszermentes minigazdaság indításához, mégis boltok, gyógyszertár, orvosi rendelő, teniszpálya, lovarda, pékség, étterem karnyújtásnyira Kővágóörsön megtalálható. A "magyar Provence" gasztronómiai és borászati ékkövei, valamint a balatoni strandok csak pár perc autó- vagy bicikliútra vannak. A Kis-Hegyestű az ókori rómaiak óta legendás bortermő hely volt, Kővágóörs pedig borkereskedő központ, a magas kultúráról a közelben feltárt római nemes kriptája, Árpád-kori templomromok és a Dunántúl egyik legnagyobb zsinagógája tanúskodik.

Az ingatlan egy része lejtős, felújítandó vagy kivágandó szőlővel, másik része majdnem vízszintes kaszáló, ezen egy kb 5 m2-es betonozott alapú szerszámtároló van nagyon régóta. A megfelelő kezekben ide például a fenntarthatóság elvének maximális figyelembevételével, minimális ökológiai lábnyomot hagyó nyaraló-pihenőhely létesíthető.

Tulajdonosként hirdetem, 1/1 tulajdonú, tehermentes, földtörvény szerinti eljárásban értékesíthető, külterület hrsz 07/17. Egy kellemes kirándulás keretében bármikor önállóan megtekinthető itt autóval, motorral, biciklivel, lóháton vagy gyalogosan: GPS ÉSz 46,859946; KH 17,620995 . Ha utánanézett, bejárta, körbeszaglászta és beleszeretett, akkor komoly vételi szándék esetén várom hívását! Az adásvételhez kiváló, földtörvényben rutinos, veszprémi ügyvédet tudok ajánlani, ha szeretné.

Máshol is hirdetem.

Ingatlanosok, kérem, kíméljenek!

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 148530225

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 29 napja

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn