Tulajdonostól: 4165 m2 telek, épület elhelyezhető - Monor,Strázsa-hegy

12 500 000

Ft

3 001 Ft/m²

Kategória:

Feladás dátuma:

ápr 24., 06:57

Tulajdonságok

Méret:
4165 m²

Hány százalékban beépíthető?:
3-20-30  %

Villany:
utcában

Víz:
nincs

Gáz:
nincs
Csatorna:
nincs

Leírás

Különleges adottságú, 4165m2 területű telek tulajdonostól eladó, a Strázsa-hegyi kertes mezőgazdasági területen, Monor város mellett, az új M4 út közelében. Az ingatlan előnyös fejlesztési, illetve gazdálkodási lehetőségekkel bír, kedvező beépítési előírások mellett.
Csendes, békés, madárcsicsergős terület, friss és tiszta levegőjű környéken, természetvédelmi terület szomszédságában, ugyanakkor kiváló megközelítéssel és komoly gazdálkodást is lehetővé tevő környezettel rendelkezik.

Beépíthetőség:
A telek Mk1 övezeti besorolású. A helyi építési szabályozásnak megfelelően a területen épület elhelyezhető (3% beépíthetőségi arány), mivel 3000 m2-nél nagyobb egybefüggő a telek és kellően széles. Tulajdonságai révén a telek a környezetében ritka módon birtokközpont létesítésére is megfelel /azaz szállás- illetve lakófunkciót is tartalmazó épület is elhelyezhető gazdasági épület, a borturizmust szolgáló vendéglátó építmények mellett/ - összesen min. 1 ha terület birtokában a szőlőhegyen (ezzel max. 20% beépíthetőség, illetve 30% terepszint alatt, és 7,5m épületmagasság), ez az OTÉK-nál megengedőbb előírás. Beépítéssel a telek panorámája zavartalanul érvényesül Monor városra és a Forrás-völgyre.

Elhelyezkedés:
A terület 1km-re fekszik a Monor várost elkerülő, a nemrég átadott M4 gyorsforgalmi úttól, így Budapesttől 30km-re minden eddiginél könnyedebben és gyorsabban megközelíthető; a Péteri és a Gombai lehajtótól egyaránt 4-5km-nyi egyenlő távolságra. Így az M0-tól is alig 15km adódik. A Liszt F. Repülőtér 20 km-re van. A telektől Monor városközpontja délre 3 km távolságra található. A Strázsa-hegyi Kilátótól 750m-re keletre helyezkedik el.

Földterület:
A talaj jó termőadottságú humuszos homok, a földhivatali nyilvántartásban 11,58 AK. A terület hosszában, délkeleti irányban lejt a Forrás-völgy szíve felé. A telek alsó vége mBf 170, a felső mBf 184. (A felső vége pár méterrel magasabb, mint a kilátó pontja.) A Forrás környék védett területe a terület tőszomszédságában van. A telek kedvező fekvéséből, s a völgy galériaerdejének közelségéből adódóan egyedi mikroklímájú a terület.
A telken jelenleg termő, művelt 30 éves szőlő ültetvény és gyümölcsfák találhatók.

Egyedi természeti környezet és tájértékek:
A telekhez közeli Forrás-völgy helyi jelentőségű természetvédelmi terület. A Strázsa-hegyi pincefalu védett épületek és egyedi tájértékek sokaságát rejti magában. A Monori pincefalu területén közel 1000 pince található, présházak hangulatos soraival - ez az összefüggő szőlőskertekre sűrűn települt pincekultúra a hely egyedülálló, európai szinten is kivételes sajátossága. Az EU 2018. elején oltalom alá helyezte a Monori borokat. Az uniósan is elismert hazai bortermő vidékek közül a monori régió a fővároshoz legközelebb találhatók egyike. Az elmúlt években a Strázsa-hegy egyre népszerűbb turisztikai, rekreációs célpont: a rendszeres helyi közösségi programok mellett a tájjelleghez kötődő vonzerőt jelentenek a turista utak, vendégváró pincék, tanösvény útvonalak.

A hrsz.: 10369 bekerítetlen telken épület nincs, építkezés mindeddig nem történt a területen, így helytelen beavatkozással elrontva sincs. Közművesítés nincsen, de az elektromos hálózat szomszédos, az utcában. Fúrt kúttal 70-80m körüli mélységben érhető el víz.

A telek 12,5M Ft értékben eladó.

Érdeklődni lehet telefonon 9-19 óra között. Ingatlanközvetítők hívását nem kérjük.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147305505

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn