Szép fekvésű 4165m2 szőlő-gyümölcsös eladó - Strázsa-hegy, Monor

12 500 000

Ft

3 001 Ft/m²

Feladás dátuma:

ápr 24., 07:11

Tulajdonságok

Méret:
4165 m²

Méret tipus:
m2

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Méret (ha):
0.4165

Méret (m2):
4165

Leírás

Szép fekvésű 4165m2 telken fekvő szőlő-gyümölcsös, a Strázsa-hegyi kertes mezőgazdasági területen, Monor város mellett, Pest-megyében tulajdonostól eladó.
Csendes, békés, madárcsicsergős terület, friss és tiszta levegőjű környéken, természetvédelmi terület szomszédságában, ugyanakkor kiváló megközelítéssel és komoly gazdálkodást is lehetővé tevő környezettel rendelkezik.
A zártkerti, hrsz.: 10369 bekerítetlen telken épület nincs, építkezés sosem történt a területen, így helytelen beavatkozással elrontva sincs. Közművesítés nincsen, de az elektromos hálózat szomszédos. Fúrt kúttal 90m körüli mélységben érhető el víz.

Elhelyezkedés:
A terület 1km-re fekszik a Monor várost elkerülő, nemrég átadott M4 gyorsforgalmi úttól, így Budapesttől 30km-re minden eddiginél könnyedebben és gyorsabban megközelíthető; a Péteri és a Gombai lehajtótól egyaránt 4-5km-nyi egyenlő távolságra van. Így az M0-tól is alig 15km adódik. A Liszt F. Repülőtér 20 km-re van.
A szőlőtől Monor városközpontja délre 3 km távolságra található. A Szilvás-dűlő, valamint a Forrásvölgyi dűlő felől egyaránt megközelíthető. A Strázsa-hegyi Kilátótól 750m-re keletre helyezkedik el.

Földterület:
A talaj jó termőadottságú humuszos homok, a földhivatali nyilvántartásban 11,58 AK. A terület hosszában, délkeleti irányban lejt a Forrás-völgy szíve felé. A telek alsó vége mBf 170, a felső mBf 184. (A felső vége pár méterrel magasabb, mint a kilátó pontja.) A Forrás környék védett területe a szőlőterület tőszomszédságában van. A telek kedvező fekvéséből, s a völgy galériaerdejének közelségéből adódóan egyedi mikroklímájú a terület.

Ültetvény:
A szőlősorok legidősebb szakaszai és a fák 30 évesek, a szőlőültetvény helyenként újított állomány. A terület hosszának 90%-ában húzódik a 9 sor szőlő, melyből 3 sorban gyümölcsfák is találhatóak. A 9 szőlősor 3m-es sortávolságban telepített, a szőlőtőkék átlag 1m-es tőtávolságban állnak. A piros szőlőfajták: Francia medoc, Kékfrankos, Kékoportó. A fehér szőlőfajták: Zalagyöngye, Olaszrizling, Bianca, Cserszegi fűszeres. Gyümölcsfák között több fajta: alma, körte, meggy, cseresznye, szilva, őszibarack, dió, eper fák találhatóak a területen.

Egyedi természeti környezet és tájértékek:
A szőlőterülethez közeli Forrás-völgy helyi jelentőségű természetvédelmi terület. A Strázsa-hegyi pincefalu védett épületek és egyedi tájértékek sokaságát rejti magában. A Monori pincefalu területén közel 1000 pince található, présházak hangulatos soraival - ez az összefüggő szőlőskertekre sűrűn települt pincekultúra a hely egyedülálló, európai szinten is kivételes sajátossága.

Monori borok:
Az EU 2018. elején oltalom alá helyezte a Monori borokat, melyek tipikus tulajdonsága az íz- és zamatgazdaság, az alacsony savtartalom és az alkoholban gazdag bor, magas ásványi anyag tartalommal. Uniós megkülönböztető engedély, eredetmegjelölés vonatkozik a Monoron termelt borokra, illetve a monori névre. Az uniósan is elismert hazai bortermő vidékek közül a monori régió a fővároshoz legközelebb találhatók egyike.
Az elmúlt években a Strázsa-hegy egyre népszerűbb turisztikai, rekreációs célpont: a rendszeres helyi közösségi programok mellett a tájjelleghez kötődő vonzerőt jelentenek a turista utak, vendégváró pincék, tanösvény útvonalak.

Beépíthetőség:
A telek Mk1 övezeti besorolású. A helyi építési szabályozásnak megfelelően a területen épület elhelyezhető (3% beépíthetőségi arány), mivel 3000 m2-nél nagyobb egybefüggő a telek és kellően széles. Tulajdonságai révén a telek a környezetében ritka módon birtokközpont létesítésére is megfelel /azaz szállás- illetve lakófunkciót is tartalmazó épület is elhelyezhető gazdasági épület, a borturizmust szolgáló vendéglátó építmények mellett/ - összesen min. 1 ha terület birtokában a szőlőhegyen (max. 20% beépíthetőség), ez az OTÉK-nál megengedőbb előírás. Beépítéssel a telek panorámája zavartalanul érvényesül Monor városra és a Forrás-völgyre.

Érdeklődni lehet telefonon 9-19 óra között. Ingatlanközvetítők hívását nem kérjük.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 147305661

Kapcsolatfelvétel


Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn