Szentmártonkáta, eladó családi ház és megélhetést biztosító,

company_logo

37 000 000

Ft

381 443 Ft/m²

Kategória:

Eladó; Ingatlan; Ház 

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Szobák száma:
2 szoba

Méret:
97 m²

Állapot:
Jó állapotú

Fűtés típusa:
gáz-cirkó

Szintek száma:
1

Lift:
Nincs

Ingatlan típusa:
egyéb

Kilátás:
utcai

Erkély, terasz:
Nincs

Bútorozott-e:
nem

Parkolás:
Utcán

Kert mérete:
821  m2

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Leírás

Az ingatlan jellemzése:
A 821 m2 terület nagyságú porta négy oldalról kerített, udvara rendezett. A felépítmények csapadék víz elvezetése csatorna, szennyvíz elvezetése központi főcsatornára kiépített. A lakóépület teherhordó szerkezete beton alapra épített B-30 tégla falazat, fa födémmel, nyereg tetővel, zsindely fedéssel. Külső nyílászárói fa tokos fa ajtók és ablakok, hőszigetelő üvegezéssel és redőnyökkel ellátva.
A lakóépület fűtése gázcirkóra kiépített központi fűtés, radiátor fűtőtestekkel; meleg víz ellátása kombi cirkóról megoldott. Az utcafronti üzlethelyiség teherhordó szerkezete tégla alapra épített vályog falazat, látszógerendás fa födémmel, nyereg tetővel, cserép fedéssel. Az üzlethelyiség fűtése gáz, konvektor fűtőtestekkel. Elektromos áram ellátása: 3x16A
Az ingatlan belterének jellemzése:
Az egymás mögött elhelyezkedő üzlethelyiség és lakóház felépítmények önálló egységek, külön bejárattal rendelkeznek, igény esetén mégis egybenyithatók, így az egész épület lakóház funkciót tölthet be 97 m2 hasznos alapterületen, vagy az üzlethelyiség átalakítását követően, akár két önálló lakóházkánt is hasznosítható az épület.
Az utcafronti üzlethelyiség 37 m2 hasznos alapterületű, évtizedek óta működő, jól bejáratott kereskedelmi egység, mely jelenlegi forgalmával egy család megélhetőségét biztosítja. Az üzlethelyiség kiegészül több tároló helyiséggel, mely helyiségeket a tornác beépítésével és önálló könnyűszerkezetes épület építésével hoztak létre.
A lakóépület 60 m2 hasznos alapterületű, szép állapotú, kettő szobás, összkomfortos lakótér, melyben a konyha és étkező tölti be a központi szerepet. Az étkezőből nyílnak a szobák, melyből egy hálószoba, egy pedig nappali funkciót tölt be. Az épület hátsó traktusában került kiépítésre a zuhanyzós fürdőszoba és az önálló wc helyiség.
Az ingatlan finanszírozása:
Az ingatlan megvásárlásához 35% önerő megléte mellett (amely lehet babaváró hitel is) forint elszámolású kereskedelmi bankok által nyújtott hitelt vagy már meglévő lakástakarék pénztári megtakarítással kombinált, kedvező kamatú kölcsönt tudunk biztosítani. Az ingatlan megvásárlásához a 10 millió Forint összegű falusi vagy az általános mértékű Családok Otthonteremtési Kedvezménye igénybe vehető, mely önerőnek számít! Bővebb felvilágosítást irodánktól kérhet.
Az ingatlan megvásárlását követően, egy állami támogatás keretében, felújítás vagy energetikai fejlesztés hajtható végre az ingatlanon, mely támogatás, a legalább egy gyermeket nevelő családok számára 3 millió Forint vissza nem térítendő beruházási keretet biztosít egyszerű igényléssel.
Az ingatlan környezetének jellemzése:
Szentmártonkáta az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál meghúzódó Tápió-vidéki település, mely a Szúnyogos, Tamáskáta-puszta, Forró, Homokerdő, Homoki major, Középerdő és Székes lakott településrészeket is magába foglalva közel 5000 fő lélekszámú település, Budapest központjától 55 km távolságra. A település tömegközlekedés tekintetében a menetrend szerinti autóbusz és a Budapest - Újszász - Szolnok vasútvonalra támaszkodik.
Az állomás gyalog vagy helyi autóbusszal a vasúti menetrendhez kapcsolódva a község minden részéről elérhető. A településen óvoda, általános iskola, háziorvosi rendelő működik, a közeli Nagykáta városban közép iskolák, gyógy és strandfürdő, rendelő intézet és számtalan szolgáltató megtalálható.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 131958948

Kapcsolatfelvétel

Profilkép
Egri Zsolt

Tápióvölgye Ingatlan - Árpád Ker. Bt.

További hirdetései

Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás