Szentmártonkáta, eladó, vidéki panziónak, falusi CSOK-ra,

company_logo

39 900 000

Ft

199 500 Ft/m²

Kategória:

Eladó; Ingatlan; Ház 

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Szobák száma:
5+ szoba

Méret:
200 m²

Állapot:
Jó állapotú

Fűtés típusa:
gáz-cirkó

Szintek száma:
1

Lift:
Nincs

Ingatlan típusa:
egyéb

Kilátás:
utcai

Erkély, terasz:
Van

Bútorozott-e:
nem

Parkolás:
Utcán

Kert mérete:
1500  m2

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Leírás

Az ingatlan jellemzése:
A közel 1500 m2 terület nagyságú porta négy oldalról kerített, udvara rendezett, falusi vendéglátásra alkalmas, apartmanházakkal, medencével, pincével, nyári konyhával körbeölelt főépület, egyfajta falusi kisbirtok. A felépítmények csapadék víz elvezetése csatorna, szennyvíz elvezetése központi főcsatornára kiépített. Az épületek teherhordó szerkezete beton alapra épített vályog és tégla vegyes falazat, fa födémmel, nyereg tetővel, a főépületen pala, az apartman és a kiegészítő épületeken cserép fedéssel.
Külső nyílászárói hagyományos fa tokos ajtók és ablakok, árnyékoló zsalugáterekkel ellátva. Fűtése gázüzemű kombi cirkóra kiépített központi fűtés, radiátor fűtőtestekre becsövezve, de jelenleg fűtőtestek nélkül. Kiegészítő fűtése a fő épületben cserépkályha. Meleg víz ellátása a főépületben gáz kombicirkó, az apartman épületekben villanybojlerról megoldott. A kert locsolása fúrt és ásott kutakról biztosított. Elektromos áram ellátása 3x20A ipari áram kiépítéssel.
Az ingatlan belterének jellemzése:
Az összesen 200 m2 hasznos alapterületű, zárt és fűthető épületegységek három elkülönülő részre tagoltak, mely a 115 m2 alapterületű fő lakóépületből, a 70 m2 alapterületű apartman házakból és a 15 m2 alapterületű nyári konyhából állnak. A lakhatási célra alkalmas épületeken túl, azok használatának szerves részét képző egyéb felépítmények egy 20 m2 alapterületű boltíves borospince, egy 20 m2 alapterületű fedett terasz, 17 m2 alapterületű fedett tornác és egy kisebb nyitott terasz, valamint egy közepes méretű, földbe süllyesztett medence.
A fő lakóépület 115 m2 alapterületű élettere fénnyel minden oldalról megfelelően megvilágított, nagy helyiségekből tevődik össze, mely lakótérben elsősorban a nappali és társalgó tér kapott központi szerepet. Amennyiben a helyiségek jelenlegi funkcióját megváltoztatjuk úgy elmondható, hogy három szobás lakóépület, mely szobákból egy, nappali funkciót tölt be. Ez az élettér kiegészül továbbá egy tág térhatású konyhával, belső kamrával, fürdőszobával és háztartási tárolóhelyiséggel.
Az apartman házak szobánként önálló ajtókkal egy hosszú tornácról nyílnak, de igény esetén egymásból a fürdőszobákon keresztül átjárhatók, ugyanis kialakításuknál egy fürdőszobához két hálószobát rendeltek hozzá, így összesen négy darab 12 m2 alapterületű hálószobához, kettő darab 10 m2 alapterületű fürdőszoba tartozik. Az apartman épület tornácot fedő féltető héjazata cserére szorul, de az épület egyéb külső és belső részei, festést és takarítást követően használatra kész állapotban vannak.
Az ingatlan finanszírozása:
Az ingatlan megvásárlásához 30% önerő megléte mellett (amely lehet babaváró hitel is) forint elszámolású kereskedelmi bankok által nyújtott hitelt vagy már meglévő lakástakarék pénztári megtakarítással kombinált, kedvező kamatú kölcsönt tudunk biztosítani. Az ingatlan megvásárlásához a 10 millió Forint összegű falusi vagy az általános mértékű Családok Otthonteremtési Kedvezménye igénybe vehető, mely önerőnek számít! Bővebb felvilágosítást irodánktól kérhet.
Az ingatlan megvásárlását követően, egy állami támogatás keretében, 2022 év végéig, felújítás vagy energetikai fejlesztés hajtható végre az ingatlanon, mely támogatás, a legalább egy gyermeket nevelő családok számára 3 millió Forint vissza nem térítendő beruházási keretet biztosít egyszerű igényléssel.
Az ingatlan környezetének jellemzése:
Szentmártonkáta az Alföld és a Gödöllői-dombság találkozásánál meghúzódó Tápió-vidéki település, mely a Szúnyogos, Tamáskáta-puszta, Forró, Homokerdő, Homoki major, Középerdő és Székes lakott településrészeket is magába foglalva közel 5000 fő lélekszámú település, Budapest központjától 55 km távolságra. A település tömegközlekedés tekintetében a menetrend szerinti autóbusz és a Budapest - Újszász - Szolnok vasútvonalra támaszkodik.
Az állomás gyalog vagy helyi autóbusszal a vasúti menetrendhez kapcsolódva a község minden részéről elérhető. A településen óvoda, általános iskola, háziorvosi rendelő működik, a közeli Nagykáta városban közép iskolák, gyógy és strandfürdő, rendelő intézet és

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 132562412

Kapcsolatfelvétel

Profilkép
Egri Zsolt

Tápióvölgye Ingatlan - Árpád Ker. Bt.

További hirdetései

Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás