Nagykáta, Erdőszőlő, eladó tanya, erdei környezetben fekvő

company_logo

38 000 000

Ft

4 497 Ft/m²

Cím:

Pest; Nagykáta; Erdőszőlő

Kategória:

Feladás dátuma:

több, mint egy hónapja
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Méret:
8451 m²
Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Leírás

Az ingatlan jellemzése:
A 8451 m2 terület nagyságú porta négy oldalról kerített, udvara rendezett, kiváló energiát sugárzó, szép erdei környezet. A felépítmények csapadék víz elvezetése csatorna, szennyvíz elvezetése ülepítős rendszerű. A 170 m2 hasznos alapterületű tanya épület két eltérő időpontban épült, így a belső tereiben felújítást igénylő 1904-es épületszárnyhoz, mely tégla alapon pihen és vályog falazatú, 1995-ben hozzá építették az új, lakhatási célra máris használható épületrészt.
A fő lakóépület teherhordó szerkezete beton alapra épített tégla falazat, beton födémmel, nyereg tetővel, cserép fedéssel. Külső nyílászárói fa hatású műanyag tokos tokos ajtók és ablakok, hőszigetelő üvegezéssel és redőnyökkel ellátva. Fűtése vegyes tüzelésű kazánra kiépített központi fűtés, radiátor fűtőtestekkel, kiegészítő fűtése cserépkályha; meleg víz ellátása villanybojlerokról megoldott. A háztartás vízellátása és a kert locsolása 40 méter mély fúrt kutak vizéről biztosított. (4 kút, melyből 2 aktív használatban van)
Az ingatlan felépítményei és belterének jellemzése:
A tanya épület lakótere 170 m2 alapterületű, melyből 130 m2 használatra kész, azonnal birtokba vehető élettér. Az épület nagy része déli tájolású, így természetes fénnyel kiválóan megvilágított hatalmas helyiségei, a nagypolgári életérzést sugallják. A főépület és a 40 m2 alapterületen még felújításra váró hátsó szárny egy közös hall helyiséggel kapcsolódik össze. A teljes lakóépületben kettő hálószoba, egy galériás nappali szoba, konyha és étkező, spájz, kettő fürdőszoba, kazánház helyiségek találhatók.
A lakóépületen túl, az udvarról önálló bejáratokon át elérhető a fő épület alatt húzódó 50 m2 alapterületű, száraz, boltíves borospince; továbbá önálló épületegységként 40 m2 alapterületen, kettő autó parkolását biztosító dupla garázs és egy motorgarázs; továbbá 40 m2 alapterületű, kisebb felújítást igénylő műhely; valamint fa feldolgozást és annak tárolását szolgáló nyitott szín, több mint 50 m2 alapterületen.
Az ingatlan finanszírozása:
Az ingatlan megvásárlásához 30% önerő megléte mellett (amely lehet babaváró hitel is) forint elszámolású kereskedelmi bankok által nyújtott hitelt vagy már meglévő lakástakarék pénztári megtakarítással kombinált, kedvező kamatú kölcsönt tudunk biztosítani. Az ingatlan megvásárlásához az általános mértékű Családok Otthonteremtési Kedvezménye igénybe vehető, mely önerőnek számít! Bővebb felvilágosítást irodánktól kérhet.
Fontos megjegyezni, hogy az ingatlan a földtörvény hatálya alá tartozik, így banki hitel vagy CSOK finanszírozás igénybevételénél a hiteligénylés csak akkor kezdhető meg, ha a megyei jóváhagyó határozat jogerőre emelkedik. Ez időben az adásvételi szerződés aláírását követően akár egy év időintervallum is lehet. A gyakorlati tapasztalatunk az, hogy ez hat hónap alatt végbemegy, de akár egy évet meghaladó időszak is lehet.
Az ingatlan közvetlen környezete:
A hirdetésben kínált tanya ingatlan Erdőszőlő település első szektorában található, közel a 31-es főúthoz, de kellő távolságra az út, a vasút és a város lüktető forgatagától. Az ingatlan nagyrészt aszfaltozott úton megközelíthető, csupán az utolsó 400 métert kell homokúton megtenni, mely út minden évszakban jól járható. A tanyának csupán egy közvetlen szomszédja van, egy rendezett, szép, jobb oldali szomszéd ingatlan, a további három oldalról erdő veszi körül.
Az ingatlan környezetének jellemzése:
Erdőszőlő településrész Nagykáta dél-keleti városrésze, mintegy 5 km távolságra a település központjától és a vasútállomástól. A lakóházas övezet portái itt nagy kiterjedésűek, nem ritka a fél hektárt is meghaladó kert és szántó besorolású ingatlan, melyek többnyire a földtörvény hatálya alól kivonásra kerültek, így sokszor egyszerű adásvétellel adhatók, vehetők, cserélhetők. Erdőszőlő városrész aszfaltos úton jól megközelíthető, télen is folyamatosan akadálymentes a közlekedés.
Az általános iskolás gyerekeket önkormányzati fenntartású autóbusz viszi az iskolába, de egyéb tömegközlekedésre nincs lehetőség. A településrész fő utcáján és Nagykáta lakóházas belterületén

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 132498591

Kapcsolatfelvétel

Profilkép
Egri Zsolt

Tápióvölgye Ingatlan - Árpád Ker. Bt.

További hirdetései

Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn