XVIII. Kerület, Tarkő utca, 220 m2-es, 2 generációs, családi ház

company_logo

154 900 000

Ft

704 091 Ft/m²

Cím:

Budapest; XVIII. kerület; Szent Imre-kertváros

Kategória:

Eladó; Ingatlan; Ház 

Feladás dátuma:

tegnap, 17:15
Ingatlanközvetítő

Tulajdonságok

Szobák száma:
5+ szoba

Méret:
220 m²

Állapot:
Jó állapotú

Fűtés típusa:
egyéb

Szintek száma:
2

Lift:
Nincs

Ingatlan típusa:
tégla

Erkély, terasz:
Van

Bútorozott-e:
nem

Parkolás:
Garázsban

Kert mérete:
725  m2

Költözhető:
megegyezés szerint

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog
Ingatlan felszereltsége:
Fürdő és WC külön

Leírás

Családi ház
Budapest, XVIII. Kerület (Szent Imre-kertváros) Tarkő utca
6 szoba, 220 m2-es

Ha klasszikus vonalvezetésű, mégis egyedi megjelenésű házat keres, akkor ez az egyedi megoldással épített családi házat feltétlenül vegye számításba!
Az 1988-ban épült ház egy 18 m utcafronttal rendelkező, 725 m2-es, önálló telken helyezkedik el. A házat 5 m-es előkert választja el az utcafronti kerítéstől. A rengeteg növényzettel körülvett telken a szabadon álló, körbejárható házon kívül nincs más épület.
Maga az épület emelt lábazatú, a földszint 120 cm-es magasságban kezdődik; a bejárati ajtóig 8 lépcsőfok vezet. A bejárat mellett egy rámpán gurulhatunk be az automata garázskapun keresztül a pince szinti garázsba, ahonnan belülről is bejuthatunk a lakószintekre.

Az említett egyedi kialakítás már a belépést követően szembeötlő, hiszen azonnal érzékelhető, hogy a különböző funkciójú szobák egymástól eltérő szinteken helyezkednek el, és ezt nem a szokásos földszint-tetőtér relációban kell érteni! Ha a nappalit vesszük kiindulási alapnak, akkor ez alatt fél szinttel, illetve felette egy teljes szinttel találjuk a hálószobákat, a és a fürdőszobákat. Maga a 25 m2-t meghaladó nappali is egy érdekesség, hiszen akár egy közel 5 m-es karácsonyfát is felállíthat benne a család, amely nem csak alulról csodálható, hanem felülről, az emeleti helyiségekből is, minden irányból!
Ugyanezen a kiindulási szinten csupán az előszoba és a konyha található még meg, illetve a nappaliból nyíló, 22 m2-es, a kert hátsó része felé néző terasz.

Erről a szintről egy rövidebb lépcsősoron jutunk a földszinti két nagy méretű (14,5 m2 és 23,5 m2) hálószobához, a lenti fürdőszobához, illetve a ház legnagyobb helyiségébe, a 28,4 m2-es fitneszhelyiségbe is. A fürdőszobában találjuk a WC-t és egy bidét is, de egy a fitneszhelyiségből nyíló külön mellékhelyiséget is felfedezhetünk. A kertbe nem csak a nappaliból, a teraszon keresztül juthatunk el, de a fitneszhelyiségből is kiléphetünk ide.
Érdemes is szót ejteni a kertről, mert ez sem az a szokványos, füvesített, fásított típus! Az általam csak botanikus kertnek nevezett  több tucat olyan izgalmas fajt találhatunk, amelyek évtizedek óta élnek harmonikus közösségben, egyensúlyban a többi fajtával, pedig származási helyeik különbözőek, Észak-Amerikától a Távol-Keletig terjedően. A teljesség igénye nélkül a látványosabb és méretesebb fajok: a kellemes árnyékot nyújtó selyemfenyő, az illatozó ezüst fenyő, az 1000 évig is élő ginkgó biloba, az örökzöld buxus és az akuba vagy babérsom, rododendron a havasszépe, a kúszócserjék közül a trombitafolyondár és a lilaakác, az elmaradhatatlan leanderek, az illatos mahonia, kínai lonc, díszmálna és az gazán különleges golgotavirág. Természetesen az éghajlatnak megfelelő zöldségeskert és gyümölcsfák és bokrok is megtalálhatók a kertben, nem csak a felsoroltak. Ez a dús növényzet nem öncélúan létezik, hanem egyúttal ölelő intimitást is biztosít az ingatlannak. Védelmezőn vonja körbe a házat és a kert gyepes területét, legyen szó akár családi vagy baráti rendezvényről, vagy csak napfürdőzésről.
De térjünk vissza a házba. Bár mehetnénk lejjebb, akár két(!) szintet is a földszintről is a garázs felé, de előbb nézzük meg az emeletet, azaz a tetőteret! A nappali légtere is benyúlik ugyan ebbe a szintbe, de a lépcső nem innen, hanem az előszobából vezet fel bennünket a tetőtérbe. Itt rögtön egy 50 m2-t is meghaladó egy légterű területet találunk, amely társalgót, dolgozósarkot és egy könyvespolcokkal övezett közlekedőt jelent. Ezekről láthatunk rá a lenti nappalira is. Ezen kívül két hálószobát és egy fürdőszobát alakítottak ki ezen a szinten.
Ha lefele szeretnénk körülnézni a házban a földszintről, akkor ezt egy lépcsőházon keresztül tehetjük meg. Innen a garázs szintjére érünk, ahol a kazánházat, raktárhelyiséget és a finn szaunát is találjuk. Innen még egy fél szintet mehetünk a Föld középpontja irányába, ahol még egy 5,5 m2-es tárolót találhatunk; itt mindig 15 Celsius fok hőmérséklet uralkodik.
A házban a belmagasság 245 cm és 490(!) cm között változik, amely az igazán egyedi,

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 142168773

Kapcsolatfelvétel


Ingatlanközvetítő

Utoljára aktív: 1 órája

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re
Jófogás alkamazás QR kód

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn