Klasszicista intézői ház Tokaj-Hegyalján

19 500 000

Ft

84 783 Ft/m²

Kategória:

Eladó; Ingatlan; Ház 

Feladás dátuma:

szept 8., 14:04

Tulajdonságok

Szobák száma:
5+ szoba

Állapot:
Felújítandó

Fűtés típusa:
egyéb

Lift:
Nincs

Ingatlan típusa:
egyéb

Erkély, terasz:
Nincs

Házszám:
40

Tulajdonjog/ bérleti jog:
Tulajdonjog

Szintek száma:
1

Kert:
kertkapcsolatos

Kert mérete:
2000  m2
Méret:
230 m²

Leírás

Golop településen hármas egységben áll a régi és az új Vay-kastély, illetve a református templom. Ezek szomszédságában áll az eladásra kínált felújításra váró épület. A Vay-kastélyok, a másfél hektáros természetvédelmi területű kastélykert és a református templom szomszédsága kiválóan érezteti a Tokaji régió történelmi mélységeit, a gazdag kulturális múltat, felhívja a figyelmet az épített és természeti értékekre. A magántulajdonban lévő régi, reneszánsz stílusú Vayi kastély korhűen fel lett újítva. Az önkormányzati tulajdonú klasszicista kastély ad otthont az Ősi magyar címertárnak.
Az eladásra kínált épület feltételezhetően az új kastéllyal közel egy időben épülhetett a 19.században. Az ingatlan 2000m2- es kertje szomszédos a református temploméval és a kastélyparkba nyílik.
Az épület 230m2, falazata terméskő. A bejárat keleten az udvar felül található, rizalitos kialakítással, visszafogott díszítettséggel, faragott kő keretes bejárati ajtóval.
Az előtér és konyha helységek cementlap burkolatúak, a többi helységben hajópadló található, állapotuk koruknak megfelelő.
A beltéri ajtók fa szerkezetek, láthatóan az eredeti helyükön vannak. Az ablakok egy része fülkés kialakítású, tégla boltozatos szemöldökkel, keskenyedő falnyílással. További kőkeretek vannak a kertben is.
A födém borított fafödém, ami jelen állapotában erősen megrongálódott, néhol beszakadt. A tetőszerkezet két állószékes, a födémhez hasonlóan rossz állapotú. A vakolat több helyen hiányos. A falak repedeznek, az alap több helyen megsüllyedt. Ezek védelmére az épületet több helyen megtámasztották, megerősítették a további károk elkerülése érdekében.

Hirdetés Bejelentése
Hirdetés azonosító: 130621883

Kapcsolatfelvétel a Hirdetővel


Magánszemély

Utoljára aktív: 23 napja

Megosztás

Jófogás mobil applikáció

Töltsd le Jófogás alkalmazásunkat!
Töltsd le alkalmazásunkat!

Keress és válogass közel másfélmillió hirdetés közül bárhol is vagy!

Töltsd le alkalmazásunkat iOS-re
Töltsd le alkalmazásunkat Androidra
Töltsd le alkalmazásunkat Huawei-re

A Jófogást megtalálod a közösségi oldalakon is!

Jofogas FacebookJofogas InstagramJofogas YoutubeJofogas LinkedIn